Mi az MVM Edison?

Az MVM Csoport stratégiájának alapeleme a folyamatos innováció, aminek hisszük, hogy fontos motorjai a startup közösségek. Az MVM Smart Future Lab Zrt.- vel közösen 2016-ban ebből a megfontolásból hoztuk létre az MVM Edison startup versenyt, aminek a keretében felkutathatjuk és egyben fel is karolhatjuk ezeket az úttörő elképzeléseket. A versenyben olyan ötleteket keresünk évről évre, amelyek valós problémákra kínálnak megoldásokat, miközben megkönnyítik a felhasználók mindennapjait, és hatékonyabbá teszik – elsősorban – az energetikai szektor működését. Sokféle témakörben várjuk a pályázatokat, mint energetika; a jövő otthonai, városai; digitális infrastruktúra; a pénzügyeket forradalmasító fintech; illetve az ügyfélkiszolgálás és termékinnováció területéhez kapcsolódó megoldások.

Az induláskor még elsősorban a kidolgozásra, megvalósításra váró ötletek megkeresésére, segítésére koncentráltunk, azonban 2021-től kiszélesítettük a jelentkezők körét és immár két kategóriában lehet nevezni a megmérettetésre. A korai, ötlet fázisú csapatok mellett az érettebb szakaszban járó cégek is pályázhatnak scale up fázisban.

Az MVM Edison startup verseny során szakértő mentorokkal segítjük a két kategória legjobbjait az intenzív inkubációs programunkban. Ennek zárásaként az ötlet fázisú csapatok nagyközönség előtt, a Demo Day-en (döntő) mutathatják be röviden ötletüket és győzhetik meg a szakmai zsűrit, hogy az ő megoldásuk a legjobb.

A scale up fázis döntősei szintén szakmai zsűri előtt prezentálhatják a verseny végén a megoldási javaslataikat, azonban – az üzleti titkokra tekintettel – ez zárt ajtók mögött zajlik.

Miért érdemes jelentkezni?

Az MVM Edison startup verseny egyik legnagyobb értéke és egyben a megmérettetés egyedi, rendkívül izgalmas állomása az a két hónapos intenzív inkubációs program, amely a csapatokat felkészíti a Demo Day-re (döntő) és a verseny után is hasznosítható tudást biztosít a számukra, hogy elindíthassák, fejleszthessék vállalkozásukat. Az ötlet fázis és a scale up fázis csapatai külön, az adott kategóriára szabott workshopokon vehetnek részt. Az inkubációs program egyben szakértői mentorálást is magában foglal. Amíg ötlet fázisban ebben az időszakban az elképzelésekből befektetésre érett, startup-ready termékek, szolgáltatások nőhetik ki magukat, addig scale up fázisban a pályázók az MVM Csoportra szabott megoldásaikat dolgozhatják ki és tökéletesíthetik szakértői segítséggel nagyvállalati környezetben.

Mit nyújt a verseny?

  • Inkubációs program

  • Intenzív mentorálás

  • Vállalkozói ismeretek

  • Nagyvállalati háttér

  • Befektetési lehetőség

  • Nagy összegű támogatás a legjobbaknak

Nyeremény:

Mindkét kategóriában a legjobb három csapat támogatásban részesül:

  • I. helyezett - 3 millió forint

  • II. helyezett - 2 millió forint

  • III. helyezett - 1 millió forint

A döntőben helyezést elérő csapatok emellett esélyt kapnak a legfeljebb 50 millió forint értékű, magvető befektetés elnyerésére is az MVM Smart Future Lab Zrt. jóvoltából.

Ilyen volt az MVM Edison Demo Day 2023-ban!

Ilyen volt az MVM Edison Demo Day 2023-ban!

2023. május 30.

Miért jó az MVM Edison startup verseny? – A 2020-as győztes csapat, a Rollin Technologies tanácsai

Miért jó az MVM Edison startup verseny? – A 2020-as győztes csapat, a Rollin Technologies tanácsai

2022. december 06.

MVM EDISON 2022 - Győztesek szavai

MVM EDISON 2022 - Győztesek szavai

2022. október 24.

Partnereink

MvmLogo
HiveLogo
NkfihLogo
ExaltLogo
HspuLogo

Minden jog fenntartva ©2023 MVM Zrt.