Inkubációs program

Az MVM Edison meghatározó része az inkubációs program, amely során szakértő facilitátorok, termék- és üzletfejlesztéi szakértők és mentorok segítik a csapatokat és ezáltal olyan tudásbázist kapnak, amiből a program zárultával is profitálhatnak.

2024-ben pre-seed és seed fázisban lévő startupok jelentkezését várjuk!

Várjuk azoknak a startupoknak a jelentkezését, amelyek pre-seed/seed fázisban vannak. Az érettségüket illetően az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

  • Innovatív ötlet és piaci potenciál: a startupnak rendelkeznie kell egyedi és innovatív ötlettel, amelynek piaci potenciálja van.

  • Csapat erőssége: fontos, hogy a csapat (2-6 fő) rendelkezzen a szükséges készségekkel és elkötelezettséggel az ötlet megvalósításához.

  • Üzleti terv: a jelentkezőknek egy átfogó üzleti tervvel kell rendelkezniük, amely részletezi a termékük vagy szolgáltatásuk piaci bevezetését és növekedési stratégiáját.

  • Skálázhatóság: a projektnek potenciállal kell rendelkeznie a skálázhatóságra, vagyis képesnek kell lennie a növekedésre és az üzleti modell kiterjesztésére.

  • Elkötelezettség a fejlődés iránt: a startupoknak nyitottnak kell lenniük a fejlődésre és hajlandóknak kell lenniük alkalmazkodni a változó piaci körülményekhez.

Ezen kritériumoknak való megfelelés alapján válogatjuk ki a programba kerülő startupokat, hogy biztosítsuk a program hatékonyságát és a résztvevők számára nyújtott támogatás minőségét.

Hogyan épül fel a hat hónapos inkubációs program?

  • 1. Szakasz: Ötletek validációja és együttműködési lehetőségek feltárása

Ebben a szakaszban kiemelt figyelmet fordítunk az ötletek validálására és az együttműködési lehetőségek feltárására. A csapatok támogatást kapnak az optimális irány kiválasztásához az egyedi ötleteik alapján. A MVM Smart Future Lab és az MVM Csoport szakértői és service design szakemberek segítik a csapatokat ebben a folyamatban.

  • Mini Demo Day:

A sikeres együttműködést és fejlődést szem előtt tartva, a kiválasztott csapatok nyolc millió forintos támogatásban részesülnek. A program során dedikált támogatást és szakértői mentorálást biztosítunk a csapatoknak. Emellett lehetőséget nyújtunk a tesztelésre a nagyvállalati környezetben.

  • 2. Szakasz: Prototipizálás és tesztelés

A félidős Demo Day-t követően a kiválasztott csapatok folytatják az inkubációs programot. Ez a szakasz a prototipizálásra és tesztelésre összpontosít. A csapatok lehetőséget kapnak az ötleteik továbbfejlesztésére és tesztelésére.

  • Szakmai Demo Day és tapasztalatmegosztás

A program lezárásaként a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák eredményeiket a Szakmai Demo Day-en. Ez alkalommal lehetőség nyílik tapasztalatok és fejlődés megosztására a szélesebb közönséggel.

Milyen elköteleződéssel jár a program?

A program úgy került kialakításra, hogy az munka/egyetem mellett is elvégezhető legyen. 2-3 hetente lehet számítani workshopra (~2-4 óra) mely hibrid megoldásban kerül megvalósításra. A mentorokkal és szakértőkkel a csapatok egyéni megállapodás alapján dolgoznak együtt, így az szabadon alakítható a felek igényei alapján.

MVM Edison Startup Akadémia - Márton István

MVM Edison Startup Akadémia - Márton István

2022. január 01.

MVM Edison Startup Akadémia - Gerencsér Dorka

MVM Edison Startup Akadémia - Gerencsér Dorka

2022. június 30.

MVM Edison Startup Akadémia 2019 - A zsűri

MVM Edison Startup Akadémia 2019 - A zsűri

2022. június 29.

Minden jog fenntartva ©2024 MVM Zrt.