Back to the years

Az MVM Edison 2023-as startup versenyének nyertes csapatai

Ötlet fázis:

1st place
ChillWell

A napjainkban jelen lévő energiaválság és az egyre fokozódó környezeti hatások - mint például a szokatlan hőség - életre hívtak egy ötletet, amely alacsony fenntartási költséggel szeretné elviselhetővé tenni a kánikulát. A ChillWell a jelenleg használt klíma technológiát reformálná meg. A legtöbb ma kapható eszköz működési elve hasonló és sokszor magas beszerzési, kiépítési és fenntartási költséggel üzemelnek. Erre válaszul a ChillWell csapata egy olyan passzív klímarendszert szeretne kifejleszteni, amely képes energiahatékony léghűtésre a hagyományos klímák fogyasztásának akár tizedét használva. Az újdonság a termék egyszerűségéből fakadna, az elgondolásuk szerint a készüléknek nem kellene előállítania a hideget, elég lenne csupán szállítania azt, ami jelentős energiahatékonyságot eredményezne.

Team Members:

Palla Péter, Somogyi Dominik

2nd place
Metrinergy

A fokozódó energiaválság egyre súlyosabban érinti a kkv szektor szereplőit. A technológiai és finanszírozási ismeretek hiánya pedig jelentősen lassíthatja a megoldást jelentő intézkedések és beruházások végrehajtását. A Metrinergy gépi tanuló algoritmusai és ökoszisztémája lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy azok fenntarthatóan és profitábilisan működjenek, még az emelkedő energiaárak mellett is. A terveik szerint feltérképezik a tevékenységekhez tartozó változatos energetikai profilokat, figyelembe véve a lokáció és bevételi kategória szerepét is. Így azonosíthatóvá válnak a pontos energetikai kockázati szintek, valamint az ezeket csökkentő beavatkozások, költségek és finanszírozási opciók. Továbbá a felmérésekből felépülő robosztus adatbázis hasznos alapot szolgáltathat az állami, energetikai és pénzügyi szereplők számára az új fejlesztési konstrukciók kialakítás során.

Team Members:

Acsai Imre, Rozs Bálint

3rd place
Beeco

A Beeco csapat vallja, hogy egy zöldebb jövő felé vezető úton közösségként kell haladni, egymást edukálva, motiválva és segítve - ebből a gondolatból kiindulva született meg az ötletük. Egy olyan ökocentrikus platform megalkotását álmodták meg, amely összeköti az ökotudatos felhasználókat a fenntarthatóságért küzdő cégekkel. Az alapötlet egy integrált applikáció, amely egy helyre csatornázza az edukatív tartalmakat, miközben párbeszédet is generál és ökoközösséget épít. Amellett, hogy az applikációban lehetőség lenne az ökolábnyom kiszámítására, térképeket is tartalmazna, például a hulladékgyűjtők vagy a zöld üzletek elhelyezkedéséről. Sőt a távolabbi tervek között szerepel, hogy közösségi funkciókat is integráljanak az applikációba, amivel céljuk, hogy a felhasználók ne csupán egyéni, hanem kollektív szinten is tehessenek egy zöldebb jövőért.

Team Members:

Farkas Levente, Hegedűs Kristóf, Szende Tímea

Scale up fázis:

1st place
BitBűvész KKT.

A SmartDoc egy innovatív és egyedi megoldás, amely megkönnyíti és meggyorsítja a hivatalos dokumentumok kitöltését, miközben biztonságossá is teszi a folyamatot. A fejlesztésnek köszönhetően csak egyszer kell rögzíteni az adatokat a rendszerben, amely a legtöbb adathibát és a hiányosan kitöltött dokumentumot is felismeri. A SmartDoc rendelkezik digitális aláírás és közös dokumentumszerkesztés funkcióval is, ugyanakkor nem engedi módosítani a dokumentum törzsszövegét, ezáltal védelmet jelent csalás ellen. A SmartDoc-ot éves vagy folyamatos szolgáltatásként is meg lehet rendelni. A BitBűvész KKT. fejlesztésének célcsoportját a vállalatok jelentik, számukra szeretnék megkönnyíteni a dokumentumok kitöltését mind a munkatársak, mind az ügyfelek adminisztrációs folyamatainak támogatásával. Jelenleg több egyetem és alapítvány összesen közel 2000 alkalmazottja használja az újítást. A SmartDoc előnye az is, hogy mindössze egyhetes átmenettel bevezethető a cégműködésbe.

Team Members:

Gergi Miklós, István Péter

Partnereink

MvmLogo
HiveLogo
NkfihLogo
ExaltLogo
HspuLogo

Minden jog fenntartva ©2023 MVM Zrt.